Betonpuin

Recycling van schoon betonpuin

Uit schoon betonpuin kunnen we niet alleen menggranulaat produceren, maar ook hoogwaardig grindvervangend materiaal. Dit doen we met behulp van onze moderne recyclinginstallatie, die schoon cementbeton op effectieve wijze vergruizelt. De installatie staat strategisch opgesteld op de locatie ‘Looveer’ aan de Rijn, waar zich ook onze loswal bevindt.

Van beton naar grindvervangende grondstof

Het betonpuin dat we verwerken is vaak afkomstig van verbouwingen en sloopwerkzaamheden, waaronder het verwijderen van gebouwen en het opbreken van wegen en oude funderingen. Ook restproductie van de betonindustrie is een gangbare grondstof. Na vergruizing van het betonpuin ontstaat een schone nieuwe bouwstof, die voor 20% als grindvervangende grondstof kan worden gebruikt.

Hoogwaardige kwaliteit

Door de ruime ervaring die we met betonrecycling hebben opgedaan, kunnen we dit zeker als specialiteit van Van Dalen Huissen beschouwen. Het resultaat van de recycling is een hoog kwaliteitsproduct, dat uiteraard vrij is van asbest en voldoet aan de meeste milieuhygiënische normen.

Pin It on Pinterest